به گزارش خبرگزاری حوزه، آیتالله رضا استادی، در هشتمین شب مراسم سوگواری حضرت اباعبدالله(ع) در حسینیه شهدای قم، با اشاره به روایتی مبنی بر اینکه شهادت امام حسین(ع) حرارتی را در قلوب مومنان ایجاد می کند که هیچ گاه سرد نمی شود، اظهار داشت: دشمنان دست به هر اقدامی می زنند که جوانان را از مجالس عزاداری دور کنند اما تمام توطئه های آن ها با فرا رسیدن محرم خنثی می شود و مردم حضور چشمگیری در مراسم حضرت اباعبدالله(ع) دارند.
وی با اشاره حضور چشمگیر هرساله عزاداران حسینی نسبت به سال های گذشته، ابراز داشت: مجالس سوگواری اهلبیت(ع) بیشترین تاثیر را بر حفظ اعتقادات و دین مردم دارد.
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه با بیان اینکه امام حسین(ع) فقط به شیعه اختصاص ندارد، افزود: محبت به امام حسین(ع) شامل همه افراد می شود و امروز اکثریت اهل سنت و بسیاری از مسیحیان و ادیان دیگر برای مطلومیت حضرت سیدالشهدا(ع) به سوگواری می پردازند.
آیت الله استادی با تاکید بر اینکه محبت به امام حسین(ع) از نعمت های بزرگ محسوب می شود که باید به واسطه داشتن این نعمت شکرگذار باشیم، تصریح کرد: در مراسم های سوگواری فقط نباید به گریه و عزاداری اکتفا شود؛ و هدف اصلی این مراسم ها باید ارتباط با امام حسین(ع) باشد.
*حضرت عباس(ع) غلبه گر نفس بود
وی با اشاره به روایتی مبنی بر اینکه قوی ترین مردم کسانی هستند که بر هوای نفس خود غلبه کنند، ابراز داشت: یکی از مهم ترین ویژگی های حضرت عباس(ع) غلبه بر هوای نفس بود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه با تاکید بر الگوبرداری از سیره و اخلاق علمدار دشت کربلا، خاطرنشان کرد: با الگوگیری از ابعاد گوناگون سجایای اخلاقی حضرت ابالفضل(ع) و حرکت در این مسیر می توان برای خدا و جامعه موثر بود چرا که الگو گرفتن از ائمه معصومین(ع) جامعه را اسلامی و اهلبیتی(ع) می کند.
*علمدار کربلا تابع محض امام زمان خود بود
آیت الله استادی یکی دیگر از ویژگی های بارز حضرت عباس(ع) را تبعیت از خدا، پیامبر و امام زمان(عج) عنوان کرد و گفت: این مسئله موجب ارتقای جایگاه علمدار کربلا شد.
وی بصیرت را از دیگر ویژگی های حضرت ابالفضل(ع) برشمرد و تصریح کرد: امروز بسیاری از مسلمانان واجبات دینی را انجام می دهند و منافق هم نیستند اما به دلیل فقدان بینش و بصیرت لازم، در مسیر غیر دینی قرار می گیرند و به دین لطمه می زنند.
*بصیرت حضرت ابالفضل(ع) نمونه است
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه با تاکید بر اینکه حرکت حضرت عباس(ع) بدون هیچ شعارزدگی با بینش و بصیرت همراه بود، اظهار داشت: علمدار کربلا همواره وظیفه خود را می دانست و طبق این مسئله عمل می کرد.
آیت الله استادی با بیان اینکه دشمنان همیشه در طول تاریخ در کنار اصل از بدل استفاده می کنند، تصریح کرد: اگر مردم صدر اسلام بصیرت داشتند پس از ارتحال نبی اکرم(ص)، حضرت علی(ع) را با آن همه فضایل کنار نمی گذاشتند و سراغ افراد معمولی نمی رفتند.
*چرا دشمن از نمازهای یک میلیونی در عربستان ناراحت نمی شود؟
وی افزود: امروز در مکه و مدینه بیش از یک میلیون نفر نماز جماعت اقامه می شود ولی دشمن را ناراحت نمی کند.
امام جمعه موقت قم فلسفه حج را اتحاد مسلمانان علیه دشمن دانست و گفت: اما فقط ایرانیان هستند که در گوشه ای از دشمنان برائت می جویند.
*مسلمانان دشمن خود را نمی شناسند
آیت الله استادی با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات بزرگ مسلمانان این است که دشمن واحد را نمی شناسند و با یکدیگر درگیر می شوند، تصریح کرد: دشمن امروز ما آمریکا و اسرائیل است ولی مسلمانان به جای اتحاد در برابر آن ها، رو به روی هم قرار گرفته اند.
وی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه اگر انسان بصیرت نداشته باشد، مسائل غیر دینی را وارد دین می کند، ابراز داشت: اگر سیاسیون بصیرت نداشته باشند، حرف ها و موضع گیری هایی می کنند که مدتی بعد پشیمان می شوند.
عضو جامعه مدرسین حوزه در پایان سخنان خود بر لزوم ارتقای بصیرت افراد تاکید کرد و گفت: شرکت در منبرهای آموزنده و قرائت ادعیه ها موجب افزایش بصیرت می شود.
انتهای پیام/